Pakiet Biały 175 zł/os

Przywitanie

Uroczyste przywitanie nowożeńców chlebem i solą. Toast włoskim winem usującym

Zupa

Jedna pozycja do wyboru

  • Rosół po staropolsku z makaronem
    (Możliwość zamówienia makaronu domowego lub bezglutenowego 1 zł/os)
  • Krem brokułowy z migdałami prażonymi

Danie główne

Mięsa

serwowane 1 mięso 100 % drugie 30%

  • Rolada schabowa z sosem borowikowym
  • Polędwiczki wieprzowe smażone na maśle podawane z sosem do wyboru (borowikowym, kurkowym, pieprzowym )
  • Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem w sosie serowym
  • Delikatna pierś po parysku

Dodatki

  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Tradycyjna kluski śląskie
  • Ziemniaki opiekane w ziołach

Surówki

  • Tarte Buraczki
  • Czerwona kapusta z prażonym słoneczkiem
  • Tarta marchewka z jabłkiem
  • Kapusta pekińska w zalewie czosnkowej
  • Wiosenna
  • Sezonowe

Deser

Dwa desery przyrządzane w obecności gości:

  • Banany flambirowane z dodatkiem miodu podane z lodami
  • Amerykańskie pancake’s podane z owocami i syropem

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin najwyższej jakości
  • Schab w galarecie nadziewany śliwką
  • Tymbaliki
  • Jajka faszerowane
  • Przekąski szlacheckie w sosie tzatzyki
  • Słone babeczki z pastą z pieczarek
  • Pałki z kurczaka
  • Sałatka caprese
  • Pieczywo
  • Degustacyjnie podany pstrąg pieczony
  • Tatar wołowy
  • Mini burger wołowy

Ryby - dwa rodzaje do wyboru

  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w oleju z cebulką
  • Śledź w meksykańskiej salsie z kukurydzą
  • Śledź po japońsku z jajkiem
  • Śledź w sosie czosnkowym
  • Ryba po grecku
  • Ryba opiekana w zalewie octowej

Sałatki - dwie do wyboru

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem grillowanym
  • Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem i ananasem
  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem
  • Sałatka porowa z szynką
  • Sałatka tortelini z tartym serem

Gorąca kolacja - 1 pozycja do wyboru

  • zupa chilli con carne podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa przygotowana z uwzględnieniem polskich smaków, umiarkowanie pikantna, bułka wypiekana w piecu)
  • wołowy bryzol z duszoną cebulą, ryżem po francusku oraz surówką
  • barszcz czerwony z domowym krokietem smażonym tuż przed podaniem
  • piekielna zupa z kociołka (gulaszowa) podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa z kawałkami wieprzowiny, bukietem warzyw oraz kluskami francuskimi)
  • żurek w chlebie z jajkiem i kiełbasą
  • flaki po staropolsku
  • pałeczki z kurczaka po bałkańsku
  • pierś po hawajsku z ananasem
  • bigos staropolski na czerwonym winie
  • grillowany szaszłyk drobiowy (pierś z kurczaka, boczek, cebula, papryka)

Pakiet Srebrny 200 zł/os

Przywitanie

Uroczyste przywitanie nowożeńców chlebem i solą. Toast włoskim winem usującym

Zupa

Jedna pozycja do wyboru

  • Rosół po staropolsku z makaronem
    (możliwość zamówienia makaronu domowego lub bezglutenowego 1 zł/os)
  • Krem brokułowy z migdałami prażonymi

Danie główne

Mięsa

serwowane 1 mięso 100 % drugie 30%

  • Rolada schabowa z sosem borowikowym
  • Polędwiczki wieprzowe smażone na maśle podawane z sosem do wyboru (borowikowym, kurkowym, pieprzowym )
  • Rolada drobiowa nadziewana szpinakiem w sosie serowym
  • Delikatna pierś po parysku

Dodatki

  • Ziemniaki z wody z koperkiem
  • Tradycyjna kluski śląskie
  • Ziemniaki opiekane w ziołach

Surówki

  • Tarte Buraczki
  • Czerwona kapusta z prażonym słoneczkiem
  • Tarta marchewka z jabłkiem
  • Kapusta pekińska w zalewie czosnkowej
  • Wiosenna
  • Sezonowe

Deser

Dwa desery przyrządzane w obecności gości:

  • Banany flambirowane z dodatkiem miodu podane z lodami
  • Amerykańskie pancake’s podane z owocami i syropem

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin najwyższej jakości
  • Schab w galarecie nadziewany śliwką
  • Tymbaliki
  • Jajka faszerowane
  • Przekąski szlacheckie w sosie tzatzyki
  • Słone babeczki z pastą z pieczarek
  • Pałki z kurczaka
  • Sałatka caprese
  • Pieczywo
  • Degustacyjnie podany pstrąg pieczony
  • Tatar wołowy
  • Mini burger wołowy

Ryby - dwa rodzaje do wyboru

  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w oleju z cebulką
  • Śledź w meksykańskiej salsie z kukurydzą
  • Śledź po japońsku z jajkiem
  • Śledź w sosie czosnkowym
  • Ryba po grecku
  • Ryba opiekana w zalewie octowej

Sałatki - dwie do wyboru

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem grillowanym
  • Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem i ananasem
  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem
  • Sałatka porowa z szynką
  • Sałatka tortelini z tartym serem

Gorąca kolacja - 2 pozycja do wyboru

  • zupa chilli con carne podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa przygotowana z uwzględnieniem polskich smaków, umiarkowanie pikantna, bułka wypiekana w piecu)
  • wołowy bryzol z duszoną cebulą, ryżem po francusku oraz surówką
  • barszcz czerwony z domowym krokietem smażonym tuż przed podaniem
  • piekielna zupa z kociołka (gulaszowa) podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa z kawałkami wieprzowiny, bukietem warzyw oraz kluskami francuskimi)
  • żurek w chlebie z jajkiem i kiełbasą
  • flaki po staropolsku
  • pałeczki z kurczaka po bałkańsku
  • pierś po hawajsku z ananasem
  • bigos staropolski na czerwonym winie
  • grillowany szaszłyk drobiowy (pierś z kurczaka, boczek, cebula, papryka)

Pakiet Perłowy 210 zł/os

Przywitanie

Uroczyste przywitanie nowożeńców chlebem i solą. Toast włoskim winem usującym

Zupa

Jedna pozycja do wyboru

  • Rosół po staropolsku z makaronem
    (Możliwość zamówienia makaronu domowego lub bezglutenowego 1 zł/os)
  • Krem brokułowy z migdałami prażonymi
  • Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • Krem cebulowy z grzankami

Danie główne

Mięsa

serwowane 1 mięso 100 % drugie 30%

  • Rolada schabowa z sosem borowikowym
  • Bitka wołowa podana w ciemnym sosie
  • Karczek pieczony w piecu chlebowym  (peklowany staropolską metodą, szpikowany czosnkiem podawany z sosem borowikowym)
  • Polędwiczki wieprzowe smażone na maśle podawane z sosem do wyboru:  Borowikowym, kurkowym lub pieprzowym
  • Kaczka pieczona
  • Delikatna pierś po parysku
  • Rolada wołowa w sosie pieczeniowym
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem w sosie serowym
  • Udko z kurczaka faszerowane pieczarkami w sosie z borowików
  • Warkocz z indyka podany w sosie kurkowym 

Dodatki

Dwa dodatki skrobiowe podawane bez ograniczeń

  • Kluski Śląskie
  • Ziemniaki gotowane z koprem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kopytka w boczku
  • Frytki klasyczne
  • Ziemniaki pieczone w ziołach

Surówki

  • Bukiet sezonowych surówek (podawane bez ograniczeń)

Deser

Dwa desery przyrządzane w obecności gości:

  • Banany flambirowane z dodatkiem miodu podane z lodami
  • Amerykańskie pancake’s podane z owocami i syropem

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin najwyższej jakości
  • Schab w galarecie nadziewany śliwką
  • Tymbaliki
  • Jajka faszerowane
  • Przekąski szlacheckie w sosie tzatzyki
  • Słone babeczki z pastą z pieczarek
  • Pałki z kurczaka
  • Sałatka caprese
  • Pieczywo
  • Dekustacyjnie podany pstrąg pieczony
  • Tatar wołowy
  • Mini burger wołowy

Ryby - dwa rodzaje do wyboru

  • Śledź w śmietanie
  • Śledź w oleju z cebulką
  • Śledź w meksykańskiej salsie z kukurydzą
  • Śledź po japońsku z jajkiem
  • Śledź w sosie czosnkowym
  • Ryba po grecku
  • Ryba opiekana w zalewie octowej

Sałatki - dwie do wyboru

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem grillowanym
  • Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem i ananasem
  • Sałatka pieczarkowa z jajkiem
  • Sałatka porowa z szynką
  • Sałatka tortelini z tartym serem

Gorąca kolacja - 3 pozycja do wyboru

  • zupa chilli con carne podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa przygotowana z uwzględnieniem polskich smaków, umiarkowanie pikantna, bułka wypiekana w piecu)
  • wołowy bryzol z duszoną cebulą, ryżem po francusku oraz surówką
  • barszcz czerwony z domowym krokietem smażonym tuż przed podaniem
  • piekielna zupa z kociołka (gulaszowa) podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa z kawałkami wieprzowiny, bukietem warzyw oraz kluskami francuskimi)
  • żurek w chlebie z jajkiem i kiełbasą
  • flaki po staropolsku
  • pałeczki z kurczaka po bałkańsku
  • pierś po hawajsku z ananasem
  • bigos staropolski na czerwonym winie
  • grillowany szaszłyk drobiowy (pierś z kurczaka, boczek, cebula, papryka)

Pakiet Diamentowy 290 zł/os

Przywitanie

Uroczyste przywitanie nowożeńców chlebem i solą. Toast włoskim winem usującym

Zupa

Jedna pozycja do wyboru

  • Rosół po staropolsku z makaronem
    (Możliwość zamówienia makaronu domowego lub bezglutenowego 1 zł/os)
  • Krem brokułowy z migdałami prażonymi
  • Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
  • Krem cebulowy z grzankami

Danie główne

Mięsa

serwowane 1 mięso 100 % drugie 30%

  • Rolada schabowa z sosem borowikowym
  • Bitka wołowa podana w ciemnym sosie
  • Karczek pieczony w piecu chlebowym (peklowany staropolską metodą, szpikowany czosnkiem podawany z sosem borowikowym)
  • Polędwiczki wieprzowe smażone na maśle podawane z sosem do wyboru : Borowikowym, kurkowym lub pieprzowym
  • Kaczka pieczona
  • Delikatna pierś po parysku
  • Rolada wołowa w sosie pieczeniowym
  • Rolada drobiowa ze szpinakiem w sosie serowym
  • Udko z kurczaka faszerowane pieczarkami w sosie z borowików
  • Warkocz z indyka podany w sosie kurkowym

Dodatki

(Dwa dodatki skrobiowe podawane bez ograniczeń)

  • Kluski Śląskie
  • Ziemniaki gotowane z koprem
  • Ziemniaki opiekane
  • Kopytka w boczku
  • Frytki klasyczne
  • Ziemniaki pieczone w ziołach

Surówki

  • Bukiet sezonowych surówek (podawane bez ograniczeń)

Deser

Dwa desery przyrządzane w obecności gości:

  • Banany flambirowane z dodatkiem miodu podane z lodami
  • Amerykańskie pancake’s podane z owocami i syropem

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin najwyższej jakości
  • Schab w galarecie nadziewany śliwką
  • Tymbaliki
  • Jajka faszerowane
  • Przekąski szlacheckie w sosie tzatzyki
  • Słone babeczki z pastą z pieczarek
  • Pałki z kurczaka
  • Sałatka caprese
  • Pieczywo
  • Degustacyjnie podany pstrąg pieczony
  • Tatar wołowy
  • Mini burger wołowy

Ryby - dwa rodzaje do wyboru

  • Śledż w śmietanie
  • Śledź w oleju z cebulką
  • Śledź w meksykańskiej salsie z kukurydzą
  • Śledź po japońsku z jajkiem
  • Śledź w sosie czosnkowym
  • Ryba po grecku
  • Ryba opiekana w zalewie octowej

Sałatki - dwie do wyboru)

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka meksykańska z kurczakiem grillowanym
  • Sałatka hawajska z wędzonym kurczakiem i ananasem
  • Sałatka pieczarkowa z jajkem
  • Sałatka porowa z szynką
  • Sałatka tortelini z tartym serem

Gorąca kolacja - 4 pozycje do wyboru

  • zupa chilli con carne podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa przygotowana z uwzględnieniem polskich smaków, umiarkowanie pikantna, bułka wypiekana w piecu)
  • wołowy bryzol z duszoną cebulą, ryżem po francusku oraz surówką
  • barszcz czerwony z domowym krokietem smażonym tuż przed podaniem
  • piekielna zupa z kociołka (gulaszowa) podawana w żeliwnym kociołku z gorącą bułką (potrawa z kawałkami wieprzowiny, bukietem warzyw oraz kluskami francuskimi)
  • żurek w chlebie z jajkiem i kiełbasą
  • flaki po staropolsku
  • pałeczki z kurczaka po bałkańsku
  • pierś po hawajsku z ananasem
  • bigos staropolski na czerwonym winie
  • grillowany szaszłyk drobiowy (pierś z kurczaka, boczek, cebula, papryka)
Ta strona używa plików cookies w celach analitycznych.